Start

Diskografi

Biografi

Turné

Bilder

Länkar

Kontakt


Biografi

Öppna späll, fullt ös. Otyglad energi. Rakryggad. Ärlig. Spontan. Caroline af Ugglas kan beskrivas på många sätt och tack vare att hon är ett eftertraktat  intervjuobjekt, syns och hörs hon titt som tätt i TV, radio och tidningar. Där träder bilden av Caroline som en rak, ärlig och synnerligen mediaotränad artist fram. En bild som kanske inte alltid är helt lätt för gemene man att ta till sig. En bild som inte stämmer överens med hur man ”ska” vara som artist och som gör att hon antingen älskas eller avskys. Men även en bild som fortsätter ge henne beundrare och fans landet runt och gör henne alltmer folkkär och uppskattad.

Efter succén med det guldsäljande albumet ”Joplin på svenska” (över 25.000 exemplar) fick Caroline blodad tand och blev alltmer sugen på att skriva texter på svenska. Den 18 mars 2009 släpper Caroline af Ugglas nu sitt nya album, en platta som sammanfattas med titeln  ”Så gör jag det igen”. Texterna är på svenska och är den här gången Carolines egna originaltexter, med undantag av duetten med Tommy Nilsson, ”Du var mitt hjärta”, som är skriven av Markus Krunegård. Här finns även en svensk version av Martha Wainwrights ”Bloody Mother Fucking Asshole” som i Carolines tolkning blir ”Vill inte spela glad”.
Den 7 mars medverkar Caroline i andra chansen på Melodifestivalen. Hennes bidrag heter ”Snälla, snälla” och är hämtat från den nya skivan.
 

Bor: På landet norr om Stockholm
Född: 720407 i Stockholm
Längd: 165 cm
Bästa minnet: Mina barns tillkomst
Värsta minnet: Alla sjukdomar som jag tror jag haft
Favoritmusik: Musik som förstärker text och tvärtom
Maskot: Nej
Ritual innan gig: Uppsjungning
Tråkigaste övningen: Uppsjungning
Mat: Anyspice helst med bläckfisk
Idol: Gud
Bästa tiden på året: Sommaren på en kobbe
Sport: Snowboard
Familj: Man och två barn
Husdjur: Två hästar och en hund
Framtidsplaner: Sjunga, jobba med mina körer, måla, vara en vidsynt människa utan fördomar och förhoppningsvis inspirera människor att om man älskar sig själv är det lättare att bli älskad.